top of page
  • Foto van schrijverMichel

Bivakzones Deux Ourthes en Blancs Bois sluiten definitief!

Vorige zomer sloot de mooie bivakzone van Les Tailles reeds door overlast. Terwijl een bivakzone dient om wandelaars een slaapplaats te bieden, worden ze vaak nog eens misbruikt door mensen die met de wagen komen die niet altijd de regels respecteren.


Daarom heeft de gemeente Houffalize in samenspraak met het DNF besloten om de bivakzones van de Deux Ourthes en Blancs Bois definitief te sluiten, zonder alternatieven voor te stellen. Deze twee bivakzones liggen op de GR57 en Eislek Trail.


Afgelopen zomer kwam het - mede door corona - tot enorme overlast op vele bivakzones waaronder degenen die nu sluiten. Bezoekers hielden geen rekening met de regels, zaagden bomen om en gebruikten de palen die de bivakzones markeerden als brandhout. Afval werd achtergelaten. Ik moet u niet zeggen wat er gebeurde met mensen die naar toilet moesten.


Het enige wat we nog kunnen doen om de resterende bivakzones te redden is ervoor zorgen dat iedereen de geldende regels respecteert. Zie je andere gebruikers die het té bont maken, spreek ze aan op hun gedrag en vermeldt er gerust bij dat bivakzones anders dicht gaan. Daar heeft niemand wat aan.

Alternatieven:

Via Welcome to my Garden kan je wel enkele alternatieven vinden voor de bivakzone Deux Ourthes. Bij Houffalize kan je terecht op de Camping C&P Buitensport en Camping du Viaduc, allebei gelegen langs de Ourthe.


Op mijn driedaagse van La Roche naar Gouvy op de GR57 sliep ik nog op beide bivakzones. Het verslag van die tocht kan je hier lezen.


De beslissing van de gemeente Houffalize op Facebook:410 weergaven0 opmerkingen

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page