top of page
  • Foto van schrijverMichel

Dagtocht: Dwars door het Eupener Land (26,1 km)

Datum: Zaterdag 21 januari 2023

Pad: GRP563

Afstand: 26,1 kilometer

Stijgingsmeters: 345m

Dalingsmeters: 303m


Het Eupener Land was het decor voor deze groepsdagtocht langs de GRP563.

Zicht van op de Beschissenberg - Ultimate HIking - ultimatehiking.net
Zicht vanop de Beschissenberg

Van aan het stationnetje van Hergenrath zochten we via een verlaten kalkoven en een pad onder de Hammerbrücke aansluiting op de GRP bij de Beschissenberg. Het uitzicht op het ondergesneeuwde landschap is grandioos. We moeten onze weg door een goede 10-15 cm sneeuw banen, maar daar hoor ik niemand over klagen. De groep houdt zich kranig tot we in Raeren in het bistro Haus Zahlepohl een langere middagpauze nemen. Daarna gaat het verder door een flink pak sneeuw naar de bossen van het Osthertogenwald. Door omstandigheden moet ik op voorhand afhaken en laat de groep onder deskundige leiding van Antonie zijn weg verderzetten naar Eupen. Naar verluidt zijn ze daar ook veilig aangekomen ;-)


Download de GPX van deze wandeling hier:

Hergenrath Eupen GRP563
.gpx
Download GPX • 60KB

Met het openbaar vervoer:

Zoals steeds zijn mijn dagtochten volledig met het openbaar vervoer bereikbaar. Zowel Hergenrath als Eupen hebben een station, dat dan ook het begin- en eindpunt van deze wandeling zijn.


Meewandelen?

Wil je in de toekomst mee op wandel? Abonneer je op de facebookpagina van Ultimate Hiking of kijk op de wandelkalender om meer te weten.
305 weergaven0 opmerkingen