top of page
  • Foto van schrijverMichel

Dagtocht: Visé > Nessonvaux (32,2 km)

Datum: Zaterdag 19 september 2020

Pad: GR5

Afstand: 32,2 kilometer

Stijgingsmeters: 592m

Dalingsmeters: 533m


Voor deze dagetappe van de GR5 tussen Visé en Nessonvaux ging ik op stap met een kleine groep van Hiking in Belgium.


De wandeling overtreft mijn verwachtingen zeker in het eerste deel. Na een viertal kilometer wandelen we door het pittoreske Dalhem. Via veldwegen gaat het door een wisselend landschap met ook af en toe wat bos. We houden halt voor een middagpauze in de schaduw van een eenzame boom, in de voortuin van een huis. We willen bij de bewoner aankloppen om toestemming te vragen en de man opent reeds de deur met de vraag of we water nodig hebben. Op dat moment echter nog niet. Alleen schaduw is nu belangrijk.


Na de lunch wandelen we grotendeels door open landschap. Dat geeft de wandeling, behalve de afstand, nog een extra dimensie door de felle zon. Bij een GR-omleiding in de buurt van de Terril du Hasard in Retinne bellen we aan bij een bewoonster die enkelen onder ons van flessen water voorziet. Heel vriendelijk! In de late namiddag zijn we in Olne. Daar maken we een omweg naar de omnisportzaal die een café heeft. Nog wat broodnodige hydratatie vooraleer we aan de laatste kilometers naar Nessonvaux beginnen.


Bij Petit-Vaux worden we verbaal aangevallen door een automobilist die er niet mee kan leven dat we daar op de rijbaan moeten lopen. Dan volgt voor ons nog de laatste klim naar de hoogtes boven Nessonvaux. Een wandelaar in onze groep maakt me attent op de fabrieksgebouwen van Imperia. Dat was een Belgisch automerk, gevestigd in Nessonvaux, dat op het dak van z'n fabriek een klein testcircuit had aangelegd. Delen van dat dakcircuit kan je zien vanaf de GR.


Om iets na vijven komen we in Nessonvaux aan. Een deel van de groep sprint naar het station om de trein van 17u19 nog te halen. Ik ga met de overigen op nog voor een drankje.


Wil je je ook aan deze mooie wandeling wagen? Download de GPX van deze wandeling hier:

UltimateHiking.net - Visé - Nessonvaux
.g
Download G • 82KB

Met het openbaar vervoer: Start- en eindpunt zijn bereikbaar per trein.149 weergaven0 opmerkingen

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page