top of page
  • Foto van schrijverMichel

Escapardenne Lee Trail - Conclusie


Algemene waardering Een goede route voor iedere beginnende wandelaar, die weliswaar over een goede fysieke conditie moet beschikken. We hebben heel wat panorama’s moeten missen wegens mist in de eerste helft van beide wandeldagen, maar er zijn er desondanks voldoende. Vergelijk de vergezichten met die in de Ardennen, misschien zijn die van het Lee Trail toch nog een stuk beter.

Moeilijkheidsgraad Gezien de toch wel 2000 stijgingsmeters van deze wandeling op de relatief korte afstand van 53 kilometer behoort deze wandeling toch wel tot de pittigere in onze contreien. Wees daarom toch fysiek in orde alvorens te beginnen.

Bevoorrading Best moeilijk. Wij hadden uit voorzorg voldoende voeding meegebracht. Op vrijdagavond zijn we snel naar Ettelbrück gespoord voor een etentje in een restaurant. Er zijn supermarkten in Ettelbrück, de startplaats, maar nadien is het zowat gedaan. Onderweg kom je soms wat tegen zoals een café of restaurant, maar dat is eerder zelden. Voorzie dus altijd voedsel voor het geval dat. Misschien brengt de officiële wandelgids meer duidelijkheid daaromtrent.

Bewegwijzering Zeer goed. Eigenlijk niets op aan te merken. Wij zijn door onoplettendheid fout gelopen, niet door een slechte bewegwijzering. Weet dat je geen doorkruiste markeringen tegenkomt op de Lee Trail zoals op een GR. Dus als je de verkeerde afslag neemt, dan zal je dat pas na geruime tijd merken.

Beste tijd van het jaar Zolang het niet sneeuwt en vriest, lijkt me deze tocht best te doen. Ook overstromingsgevaar kan een probleem opleveren, maar dan enkel voor het stuk na de Moulin de Bourscheid, omdat je daar naast de rivier wandelt. Bij zon en regen… Niet anders dan anders. Goede bescherming bij elk weer is noodzakelijk.

Alternatieven De organisatoren van de Lee Trail stellen zelf voor om de tocht niet in twee, maar in drie dagen te doen.

  • Dag 1: Ettelbrück- Moulin de Bourscheid,

  • Dag 2: Bourscheid-Hoscheid,

  • Dag 3: Hoscheid-Kautenbach.

Zodoende leg je elke tussen 15 en 19 kilometer af. Uiteraard kan je ook zelf een planning opstellen, al zal je daarbij vooral voor een bivak moeten kiezen en is een camping of hotel dan geen optie. Bivakkeren en zeker wildkamperen zijn in Luxemburg niet toegelaten en als je gevat wordt, mag je flink in de geldbuidel tasten.

393 weergaven0 opmerkingen

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page