top of page
  • Foto van schrijverMichel

GR15 Sentier de l'Ardenne - Inleiding

De 229-kilometer lange GR15 loopt van Monschau in Duitsland tot Aarlen in de provincie Luxemburg. In laatste instantie koos ik ervoor een stukje te doen met twee wandelvrienden. Mijn voorbereiding was dus allesbehalve goed. De GR gaat via Eupen, Spa, Aywaille, Houffalize en Bastogne. Mij sprak al even het stukje Aywaille-Houffalize aan. Het pad loopt daar door een smalle strook die geprangd zit tussen de E25-snelweg en de rivier Ourthe en is, op de tweede stadjes na, moeilijk toegangkelijk met het openbaar vervoer. Ook bevoorradingsmogelijkheden zijn er op dit stukje route zo goed als niet, op twee of drie gesloten restaurantjes na. Dat het dit stuk niet popoulair maakt bij de meeste wandelaars zie je ook aan de hoeveelheid wandelaars met rugzak die we tegenkwamen op de trein. Allemaal spoorden ze verder naar Coo, Trois-Ponts, Vielsalm of misschien wel Gouvy, of verder Luxemburg in. In Aywaille waren we de enigen.


19 weergaven0 opmerkingen

GR15 Sentier de l'Ardenne - Dag 3

Datum: Zondag 12/07/2020 Etappe: Bivak Les Tailles > Houffalize Afstand: 14,9 kilometer Stijgingsmeters: 226m / Dalingsmeters: 422m Weer: Zonnig Vandaag zijn we om 8u30 vertrokken en de sfeer zit

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page