top of page
  • Foto van schrijverMichel

GR57: Tweedaagse Libramont naar Wyompont

In het weekend van 26-27 december trok ik met drie vrienden naar de Ardennen voor een stukje van de GR57 tussen Libramont en Wyompont.


Oorspronkelijk gingen we een trektocht van 9 dagen doen, maar het slechte weer en de falende uitrusting van mijn wandelcompagnons noopten ons ertoe de tocht in te korten tot twee dagen. Dat het ging sneeuwen wisten we. Maar dat we ook nog eens te maken gingen krijgen met stevige rukwinden en regen veranderde alles. Ondanks voorzorgsmaatregelen zoals rugzakliner, rugzakcover, poncho en regenbroek werd het een natte boel.


In plaats van nog negen dagen met natte kleren in de koude rond te ploeteren, met een flinke kans om ziek te worden, opteerden we op de derde dag voor korte wandeling naar de dichtstbijzijnde bushalte. Bedoeling is om einde deze week - op nieuwjaarsdag - nog een deel van de tocht op de GR15 tussen Bastogne en Aarlen verder te zetten mét enkele aanpassingen aan onze uitrusting. Wordt dus vervolgd.


Hieronder alvast een kleine foto-impressie van een erg mooi en aan te raden stukje (Westelijke) Ourthe-vallei.


Kaart & Hoogteprofiel:


Foto's:631 weergaven0 opmerkingen

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page