top of page
  • Foto van schrijverMichel

GR58/GR5 • Dag 8 • Lac de Roue - Ville Vieille

Het einde is nabij. Vandaag hangen we in Ville Vieille onze wandelschoenen aan de haak. Nou ja, niet echt. Maar daar stopt onze trektocht. Morgen gaan we nog het fort van Mont-Dauphin verkennen en een kleine dagwandeling maken.


GR58 - Ultimate Hiking - ultimatehiking.net
Lac de Roue tijdens het ochtendgloren

De laatste dag van een trektocht voelt altijd anders aan als andere stapdagen. Ergens ben je blij dat je weer een tocht tot een goed einde hebt gebracht en dat je naar huis kan gaan. Anderzijds zit je natuurlijk met het gevoel dat je best wel nog verder wil en niet meer wil stoppen. Dat is de wandelmicrobe! Sasha is wel blij dat het stilaan gedaan is. Het was zijn eerste trektocht en ook meteen in de bergen! Daar had hij ook zelf voor gekozen, want er waren makkelijkere alternatieven. Toch koos hij voor de bergen.


GR58 - Ultimate Hiking - ultimatehiking.net
Het fort van Château-Queyras

De afdaling naar Château-Queyras (1427m) is zeker bekend bij de GR5-wandelaars onder ons: Af en toe kan je al eens een glimp opvangen van het fort. Het van oorsprong 13-eeuwse kasteel werd in de 17de eeuw door Vauban, de beroemde Franse militaire architect-ingenieur, flink onder handen genomen en kreeg zo zijn huidige aanzicht. Het fort ligt op een rots hoog boven de rivier Guil. Het nodigt uit tot een bezoek, maar het is nog niet open en een uur wachten zien we niet zitten. We stappen door naar de brug over de Guil, waar we ons in de schaduw zetten aan de toegang naar de Via Ferrata die langs de Guil ligt. Daarna verlaten we de GR5 en volgen een breed bospad dat parallel aan de rivier naar Ville Vieille (1380m) loopt. Daar komen we omstreeks het middaguur aan. In een winkeltje halen we enkele dingen om te eten en drinken. Dan zit er voor ons niets anders op dan naar de bushalte gaan.


GR58 - Ultimate Hiking - ultimatehiking.net
De maan hangt boven het Fort Queyras

De bus naar het treinstation van Mont-Dauphin doet er ongeveer 40 minuten over. Het is een prachtige busrit door de indrukwekkende, diep uitgesneden vallei van de Guil. Ik kan Sasha ook tonen waar de GR58 de weg kruist (bij Bramousse) en waar we zouden hebben gewandeld indien we effectief de hele GR hadden afgelegd. Aan de Maison du Roy komen we weer langs die smalle weg boven de afgrond. We zitten dit keer niet meer in een minibusje, maar een heuse bus. We krijgen enkele malen toch wel erg benauwd. In Eygliers-Mont-Dauphin (887m) levend en wel aangekomen wandelen we naar de camping aan een drukbezocht meer. De camping is gelukkig rustiger en we vinden er een plekje in de schaduw. De namiddag bestaat uit rusten, enkele rondjes Zeeslag en Uno spelen en vooral zo weinig mogelijk doen in verband met de hitte.


GR58 - Ultimate Hiking - ultimatehiking.net
De rivier Guil aan de voet van het fort

Gegevens wandeling:

Datum: Zondag 09/07/2023

Etappe: Lac de Roue > Ville Vieille

Afstand: 8,4 kilometer

Stijgingsmeters: 1034m

Dalingsmeters: 2m

Weer: AM zonnig, 22°C - PM bewolkt 17°C


Kaart & Hoogteprofiel:

Foto's:


Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page