top of page
  • Foto van schrijverMichel

Kindertocht: Ninglinspo & Grotten van Remouchamps

Dag 1

Datum: Maandag 15 juli 2019 Etappe: Bushalte "Nonceveux-Pont" > Camping Arkeo Afstand: 1,4 kilometer Voor het eerste wandelavontuur van mijn zoontje Sasha (5 jaar 7maanden) zijn we niet alleen. Hij was in aanloop naar de zomervakantie zo enthousiast dat hij zijn vrienden (5j en 7j) op school over onze trip vertelde en die wilden maar al te graag mee. Zo gezegd, zo gedaan. Met de trein ging het naar Aywaille, alvorens we de bus namen naar Nonceveux. De Ninglinspo is hier om de hoek, maar dat is voor morgen. Eerst naar de rustige camping (camping Arkeo) waar blijkbaar enorme tipi's gehuurd kunnen worden. Net als de meeste campings hier, ligt die naast het water en dus kunnen we kinderen wat spelen in het water. Maar eerst tenten opzetten! De rest van de namiddag genieten de kinderen van het water op een toch wel bewolkte dag.

Dag 2

Datum: Dinsdag 16 juli 2019 Etappe: Camping Arkeo > Ninglinspo > Remouchamps > Camping Dieupart Afstand: 3,5 kilometer + 1,8 kilometer Vandaag is een dag vol activiteiten. Eerst wandelen we naar de Ninglinspo. We gaan maar halfweg en laten de kinderen daar wat in het water spelen. Het is echter bewolkt en dus is het eerder koud. De jongens beginnen het ook koud te krijgen en dat is teken om af te drogen, aan te kleden en naar de bushalte te stappen. Daar nemen we de bus naar Remouchamps. We wandelen het plaatselijke frietkot binnen voor wat ongezonde voeding. Daarna bezoeken we de grotten. De kids zijn natuurlijk dolenthousiast! Niet alleen wandelen we door de grotten, maar de terugweg is per boot en dat maakt het natuurlijk nog een stuk impressionanter. Na het grotbezoek gaan we te voet naar de volgende camping, die van Dieupart die op een soort eilandje in de Amblève gelegen is. Er is een supermarkt voor de deur en dat maakt het makkelijk om voor het avondeten de nodige spullen in te kopen.

Dag 3

Datum: Woensdag 17 juli 2019 Etappe: Camping Dieupart > Hé des Gattes > Aywaille Afstand: 6,8 kilometer

De laatste dag is de sportiefste etappe. Hoewel we maar een kilometer van het treinstation van Aywaille zijn, gaan we terug in de richting van Remouchamps, waar we de GR oppikken bij Hé des Gattes. We doen het rustig aan, want we moeten hier naar boven. Zo'n 200 hoogtemeters zijn voor de jongens natuurlijk zwaar, dus houden we regelmatig halt. We gaan via de eerste afslag naar boven ipv direct naar de Belvédère, die we via een kleine omweg bereiken. Daar gaan we onze lunch verorberen met zicht op Remouchamps en de vallei van de Amblève. Eens boven is het natuurlijk vrij makkelijk en vlak terrein, maar de zon knalt er vandaag stevig op los. Aan de oude steengroeve zien we de gebruikelijke berggeiten ("Hé des Gattes" is plaatselijk dialect voor "helling der geiten"). In Aywaille aangekomen gaan we nog even langs de speeltuin bij het zwembad. De kinderen lijken hun tweede adem te hebben gevonden. Daarna keren we huiswaarts.

​Praktisch

Met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Treinstation in Aywaille. Bus 142 rijdt tijdens weekedagen ongeveer 1x per uur, in weekends 1x per twee uur. Tijden na te kijken op de website van vervoersmaatschappij: https://www.letec.be663 weergaven0 opmerkingen

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page