top of page
  • Foto van schrijverMichel

Nieuw langeafstandspad in Frankrijk: Le Chemin Sauvage

Aan een nieuwe wandeluitdaging toe, maar weet je nog niet waarheen? Misschien is de nieuwe Chemin Sauvage doorheen Frankrijk wel iets voor jou.


Dit weekend wordt in de Bretagne de Chemin Sauvage officieel geopend. Een wandelpad van maar liefst 4600 kilometer gaande van Saint-Brieuc aan de Bretoense kust tot in Charleville-Mézières dicht bij de Belgische grens. Onderweg passeren de mooiste Franse regio's de revue: de Bretagne (Crozon en Monts d'Arrée), de Loire, de Millevaches, Dordogne, de Pyreneeën, Auvergne, Gorges du Tarn, de Lozère, de Morvan en de Ardennen. En dan vergeet ik nog een heel deel. Opzet van de Chemin Sauvage is om het bucolische, landelijke Frankrijk te ontdekken en dus zo goed als mogelijk weg te blijven van te verstedelijkte gebieden. 50% van de doorkruiste gemeenten hebben minder dan 440 inwoners! Terwijl dat enerzijds goed nieuws is voor mensen die rust zoeken, is de "hyper-ruralité" ook een probleem. De dorpen lopen leeg, met alle gevolgen van dien. Met dit wandelpad wordt de plaatselijke handel ook gesteund en komt er (hopelijk) weer wat leven in de brouwerij.


De Chemin Sauvage zal zowel over GR's en GRP's als rurale wegen en andere kleine paden lopen. GPX-bestanden van het pad kunnen via de website aangekocht worden. Daarmee steun je de werking van de vereniging achter het initiatief.Het traject van Le Chemin Sauvage
Het traject van Le Chemin Sauvage ©lecheminsauvage.com

162 weergaven0 opmerkingen

Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page