top of page
  • Foto van schrijverMichel

Dagtocht: Sy > Aywaille (27,8 km)

Na twee maanden heb ik eindelijk opnieuw mijn wandelschoenen kunnen aantrekken. Ik organiseerde voor de gelegenheid een kleine groepswandeling op de GR576 en GR15, tussen Sy en Aywaille. Voor wandelaars die een rustige tocht in het groen zoeken.



Vanaf het station van Sy gaat het meteen steil omhoog naar de 60 meter hoge rotswand die boven de Ourthe uittorent. Op verschillende plaatsen heb je een paar uitzichtpunten waarbij het zicht soms wel belemmert wordt door het gebladerte. Na een goede drie kilometer kom je uit het bos op een kale heuvel terecht, met zicht op de Ourthevallei en de ruïnes van het kasteel van Logne. Via Vieuxville, de velden en enkele stukken bos kom je na tien kilometer bij Ferrières-Malaccord uit. Enkele boswegen en een klein stukje asfalt later passeren we het College Saint-Roch en het prachtige veld met koolzaadbloemen er tegenover. We vervolgen de tocht door de bossen van Xhoris tot in Harzé. Daar staat een mooi kasteel met bijbehorend broodmuseum. Vanaf hier volgen we de GR15 naar Aywaille. Een groot deel van de laatste drie kilometer gaat over asfalt.


De Ourthevallei bij Sy

Gegevens wandeling:

Datum: Donderdag 13 mei 2021 Startplaats: Station Sy Eindplaats: Station Aywaille

Pad: GR576 + GR15

Afstand: 27,8 kilometer

Stijgingsmeters: 678m

Dalingsmeters: 683m

Bereikbaarheid: Trein GPX: klik hier Verhard - Onverhard: xx% - %


Kaart & Hoogteprofiel:


Foto's:


Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page