top of page
  • Michel

Eifelsteig - Dag 10 - Kordel > Trier


Butzerbachtal

Datum: Zondag 26/07/2020

Etappe: Kordel > Trier

Afstand: 20,2 kilometer

Stijgingsmeters: 542m / Dalingsmeters: 589m

Weer: 's Ochtends regen, namiddags zonnig


We worden omstreeks 7u00 gewekt door wandelaars die raar opkijken dat hier mensen liggen te kamperen en dat ze de tent zomaar kunnen binnenkijken. We wandelen terug door Kordel om dan via een steile straat de stad te verlaten. De regen is ook van de partij en in de afdaling richting Burg Ramstein krijgen we een hevige, maar korte douche. We worden door het Butzerbachtal gestuurd, vergelijkbaar met onze Ninglinspo, maar wel indrukwekkender. Er zijn knuppelpaden en touwbruggen om je veilig de beek te laten oversteken. Jammer genoeg is het maar een kort stukje en worden we snel uit het dal gestuurd, langs een kopermijn uit de Romeinse periode, genaamd Pützlöcher. We gaan even op ontdekkingstocht uit.


We komen langs de Klausenhöhle en de Genovevahöhle. Die laatste is indrukwekkend, zeker als je weet dat de grot reeds gebruikt werd in het stenen tijdperk. Ze is een tiental meter hoog en zo'n 15 meter breed. De trappen die de toegang tot de grot vergemakkelijken werden begin 20ste eeuw uitgehouwen. De volgende 5 kilometer tot Biewer gaan door bossen en spreken niet zo tot de verbeelding. In Biewer willen we iets gaan eten in het restaurant daar, maar dat blijkt gesloten wegens vakantie. Dus beginnen we aan de laatste klim die ons naar het Felsenpfad bovenin het zandsteengebergte naast de Moezel brengt. Het is een mooie bijna-afsluiter van de Eifelsteig. Voortdurend zijn er magnifieke vergezichten op de Moezel, Trier en de hele omgeving ten zuiden van de rivier.


Genovevagrot

De Eifelsteig stopt niet in het centrum van Trier, noch aan de Keizer Wilhelm-brug over de Moezel. Neen. Aan de Weisshauswaldbrunnen, bij een parking, is het officiële einde van de 313 kilometer lange Eifelsteig. Een ietwat ongelukkig gekozen eindpunt als je het mij vraagt, maar gelukkig is het niet ver meer tot in het centrum van de stad en de befaamde Porta Nigra.



37 weergaven0 opmerkingen
FB-like-2.png
bottom of page