top of page
  • Michel

Tour des Glaciers de la Vanoise - Conclusie


Algemene waardering

Als wandeltocht kan de Tour des Glaciers de la Vanoise wel tellen. Sowieso veel minder druk dan de Tour du Mont Blanc, maar daarom niet minder mooi. Tijdens de hele tocht kregen we prachtige landschappen voorgeschoteld; rond de Col d'Aussois, de Cirque du Grand Marchet, het hele stuk tussen de Roche de la Queua en de refuge de l'Arpont, het Lac de l'Arpont,... Eigenlijk teveel om op te noemen.


Moeilijkheidsgraad

Bergwandeltochten zijn zoals steeds fysiek zwaar en het is dan ook aangeraden om met een goede fysieke conditie aan de start te komen. Een paar dagen wandelen in de Ardennen of een ander laaggebergte als voorbereiding, evenals een flinke dosis wandelervaring kunnen dan ook erg van pas komen. De extra lus die we deden op dag 3 via de Cirque du Grand Marchet is met z'n gemiddeld 104 hoogtemeters per kilometer één van de zwaarste die ik ooit gewandeld heb, maar behoort niet tot de originele Tour des Glaciers en hoef je niet te doen (maar is wél één van de mooiste karen in de Vanoise).


Deze Tour des Glaciers is in z'n gewone versie ook voor mensen met hoogtevrees heel erg goed te doen. Nooit kwam ik echt in de problemen op dat vlak.


Bevoorrading

Water kan je grotendeels aan de refuges vinden, of rechtstreeks in één van de vele stroompjes die je tegenkomt. Over het algemeen moet je dat water niet filteren, maar vertrouw je het niet neem je best een filtersysteem mee. Voor voeding kan je in de refuges (lunch, picknick, avondeten) terecht zoals wij deden of je bevoorraden in Pralognan of Modane. ​


Bewegwijzering

Voor de Tour des Glaciers de Vanoise bestaat er geen specifieke bewegwijzering, maar als je je voldoende hebt voorbereid, dan kom je ook niet in de problemen. Je moet het vooral hebben van de geografische namen die op de wegwijzers staan vermeld. Vanaf de vallei van de Chavière volg je trouwens een deel van de GR55 via Pralognan, Lac des Vaches en Col de la Vanoise en een eind verder loop je samen met de GR5 naar Plan Sec. Het gebruik van een papieren wandelkaart is volgens mij wel aangewezen.


Beste tijd van het jaar

Tussen midden juni en midden september.

366 weergaven0 opmerkingen
FB-like-2.png
bottom of page