top of page
  • Foto van schrijverMichel

Tour des Glaciers de la Vanoise - Dag 6 - Refuge de Plan Sec > Modane

Datum: Maandag 10/08/2020

Etappe: Refuge de Plan Sec > Modane

Afstand: 17,0 kilometer

Stijgingsmeters: 49m / Dalingsmeters: 1304m

Weer: Eerst zonnig, vanaf 11u zware regenval


Voor onze laatste dag begeven we ons erg laat op pad. Pas na negenen zijn we weg. Eigenlijk wilden we de klim naar de Col de la Masse (2922m) proberen, maar er wordt onweer aangekondigd. Enkele wandelaars zijn erg vroeg vertrokken om het onweer voor te zijn. Wij spelen op veilig en kiezen voor de minder aantrekkelijke afdaling naar Aussois en zo verder naar Modane.


Stuwmeer Plan d'Aval

Net als we in Aussois zijn krijgen we een eerste wolkbreuk te verwerken. Tijd om onze regenkledij tevoorschijn te toveren. Als de regen ophoudt komen we langs een oud militair kerkhof; het Cimetière Sarde. Deze streek maakte ooit deel uit van het Koninkrijk Sardinië en tijdens de Tweede Italiaanse Onafhankelijkheidsoorlog in 1859 koos Frankrijk de zijde van Sardinië. 12 Franse soldaten die tijdens de gevechten sneuvelden vonden hier hun laatste rustplaats. We zien ook overal forten die de toegang tot de vallei van de Arc moesten bewaken.


Eens we bij Avrieux de Arc oversteken is de door ons gekozen route niet meer zo interessant. We krijgen nog een tweede lading regen over ons heen. Dit keer loopt het water ons in de schoenen, ondanks alle regenkledij. Een poos later zijn we in het grijze Modane. Een diner in een Italiaans restaurant is de mooie afsluiter van deze zesdaagse tocht.236 weergaven0 opmerkingen
bottom of page