top of page
  • Foto van schrijverMichel

Vercors • Dag 6 • Richardière - Clelles

De laatste stapdag is opnieuw een korte. Ik moet zeven kilometer naar het station van Clelles-Mens. Eerst staat er echter een bezoek aan de enige bakker in de buurt op het programma. Daarvoor moet ik een kleine omweg naar het gezellige Chichilianne (978m) maken. Vanaf Château Vieux kom ik op een fijn pad terecht dat voortdurend in dalende lijn gaat. In de diepte raast een bergrivier.


Ik zou nog een tweede omweg kunnen maken langs het spoorviaduct van Darne, maar dat laat ik uiteindelijk links liggen en stap meteen door naar het station van Clelles-Mens (868m). Van hieruit heb je trouwens een prachtig uitzicht op de Mont Aiguille, met op de voorgrond de tunnel waar de trein later in zal duiken. Gelukkig neem ik een trein vroeger dan gepland. De trein die ik oorspronkelijk wilde nemen heeft bijna drie kwartier vertraging, zal later blijken, en dan zou ik de TGV-aansluiting in Grenoble en later ook Parijs missen.


Ik kom hier in elk geval nog terug, want zes dagen is te kort en er is nog zoveel te zien: de Montagne du Glandasse, het Cirque d'Archiane, de Tête Chevalière, Vassieux, het Plateau d'Ambel, de Combe Laval, verschillende watervallen en grotten,... Kortom: teveel om op te noemen.


Mont Aiguille - Ultimate Hiking - ultimatehiking.net
De Mont Aguille aan het station van Clelles-Mens

Gegevens wandeling:

Datum: Zaterdag 17/06/2023

Etappe: Richardière > Clelles

Afstand: 7,2 kilometer

Stijgingsmeters: 88m

Dalingsmeters: 291m

Weer: Zonnig, 27°C


Kaart & Hoogteprofiel:

Foto's:


Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page