top of page
  • Michel

Nieuw langeafstandspad in België: de Venntrilogie


Venntrilogie - Ultimate Hiking - ultimatehiking.net
Wegwijzer Venntrilogie (© Wanderbares Deutschland)

In het voorjaar van 2023 wordt in de Oostkantons de Venntrilogie gelanceerd, een nieuw langeafstandspad van 109 kilometer tussen het drielandenpunt op de Vaalserberg en Bütgenbach.


De naam van de Venntrilogie heeft alles te maken met de drie erg verschillende regio's die het doorkruist. In het noorden het zogenaamde Heckenland. Behalve de typische hagen en landbouwgrond, zal je er ook vele burchten kunnen bewonderen, denk maar aan die in Raeren en Eynatten. Na het Heckenland volgen de Hoge Venen. De Venntrilogie gaat dan van Eupen via de Helle/Hill naar de Botrange (694m), het hoogste punt van België. Op weg naar Malmédy loopt het pad via de Ghâster, de Bayehon en de even prachtige Trôs Maret. Het laatste deel gaat door de vallei van de Warche naar de Nez Napoleon, het kasteel van Reinhardstein en het stuwmeer van Robertville tot Bütgenbach.


Er werd een certificering tot Leading Quality Trail - Best of Europe aangevraagd. Momenteel heeft in België enkel de Escapardenne Eislek Trail dat label en zitten zowel het National Park Trail Hoge Kempen en de Venntrilogie in de pijplijn.


Jef Schuwer, projectleider van de Venntrilogie, legt in een podcast van Visit Wallonie uit: "Ik ben zelf op pad gegaan om de mooiste route te vinden. We werkten ook met strenge criteria welke paden we erbij wilden. In mijn hoofd bestond de route al uit drie delen, met telkens een andere belevenis. Dat is Oost-België. En de som van die drie delen werd een wandelweg."

Wie het volledige gesprek (in het Duits) wil beluisteren, kan dat via deze link: https://letscast.fm/sites/bonjour-wallonie-suedbelgien-entdecken-5df36815/episode/die-venntrilogie-wandern-in-ostbelgien

406 weergaven0 opmerkingen
FB-like-2.png
bottom of page