top of page
  • Foto van schrijverMichel

Nachtwandeling: Van Spa naar Aywaille (25,2 km)

Zes moedige wandelaars.ters durfden het afgelopen weekend aan om een nachtje te gaan wandelen in de mooie Ardennen. Sneeuw, vrieskou en een ijzige wind konden hen niet tegenhouden. Na een lekkere pizza en dessert begonnen we in Spa aan ons avontuur.Voor deze nachtwandeling had ik niet de klassieke etappe op de GR15 gekozen, maar een zelf bedacht alternatief met de afdaling van de Ninglinspo als kers op de taart. De ervaring werd nog grandiozer door de sneeuwval van vorige week. Wie de Ninglinspo kent, weet dat het een fijne wandeling is. Doe daar een dikke laag sneeuw bij én doe het licht uit! Het eindresultaat is een onbeschrijflijke ervaring die geen enkele foto eer kan aandoen.


Ook eens meewandelen? Er staan nog heel wat dagwandelingen en trektochten voor beginners en licht gevorderden op het programma. Raadpleeg hier de kalender.


Hoe het traject er overdag uitziet? Bekijk dan zeker eens de verslagen van mijn wandeling van Aywaille naar Theux via de Ninglinspo en de sneeuwwandeling bij Spa.


Gegevens wandeling:

Datum: Zaterdag-Zondag 20-21 januari 2024

Startplaats: Spa

Eindplaats: Aywaille

Pad: Eigen route

Afstand: 25,2 kilometer

Stijgingsmeters: 490m

Dalingsmeters: 620m

Bereikbaarheid: Trein

GPX: klik hier 

Verhard - Onverhard: 34,8% - 65,2%


Kaart & Hoogteprofiel:


Foto's:


Wil je ook mee gaan wandelen? Of liever een bivaktocht meemaken? Misschien je kennis verruimen? Een trektocht leren plannen? Ultimate Hiking biedt een waaier aan activiteiten.

bottom of page